Ca la Caracal

Oameni buni, incerc sa inteleg ca primarul nostru (care este si nu prea. Nu ca ar fi fost vreodata) e disperat sa arate ca a facut si a dres proiecte „istorice” (ma refer taman la scrisoarea jenata pe care mi-au pus-o in posta trepadusii de la Primarie).

Dar, sa le permita astora care, cica, fac lucrarile pe Setefan cel Mare, sa execute dupa cum ii taie capul, cred ca deja e… ceva ce nu mai pot trece cu vederea (ca sa ma folosesc de un eufemism). Adica, cum naiba sa torni beton, sa pui dale, asa, ca si cum nu te-ar interesa deloc, doar lucrarea sa fie gata si banii sa le dea.

V-as ruga, domnilor ziaristi, sa mergeti pe santierul care nu se mai termina pe strada mea, sa vedeti cum se fac treburile. Exact ca-n România. Si, atentie!, nu suntem in Caracal, unde, stie toata lumea, de-a lungul timpului, s-au intâmplat tot felul de traznai, demne de „almnahele” lu’ Vanghelie. Mai, oameni buni, chiar nu avem mimum de bun simt, facem totul parca de-al…sa nu-l invoc pe necuratul. In fine, in ciuda cuiva.

Nu avem minimum de bun simt, de respect fata de natura, daca de noi, bacauanii, de multa vreme nu le mai pasa. Cum sa pui beton peste copaci, doar ca trebuie sa faci lucrarea, si sa-l lasi sa se chinuie acolo, bietul pom, care numai gura n-are ca sa strige. Au taiat astia de la primarie sute de copaci, fara nicio justificare, iar acum, brusc, li s-a facut mila.

Sa nu spuna cineva ca aia de la Mediu au sarit de fund in sus, ca nu cred. Si nici cei de la pseudo-ONG-ul ecologist al sfetnicului lui Stavrarache (stiti despre cine vorbesc. Sper.). In fine, domnilor constructori, faceti treaba asa cum e normal! Atât va spun.

Iuliana Anton, posibil alegator