Bacauanii nu strang dupa caini

Nu am vazut pe nimeni din Bacau care iese cu cainele la plimbare sa stranga fecalele dupa ce cainele isi face nevoile pe trotuar, sau in parc. Oamenii merg foarte relaxati mai departe si lasa mizeria fara a se simti vinovati, e ca si cum totul ar fi ceva natural sa lasi mizeria pe spatiile publice si sa astepti ca nu stiu cine sa o ridice. Acum nu spun ca nu sunt si oameni care strang dupa caini dar eu nu am vazut pe nimeni. Pentru noi romanii este o injosire sa te apleci sa stangi rahatul cainelui dar oamenii din alte tari nu au o problema cu asta si strang dupa caine (poate pentru faprul ca si amenzile sunt usturatoare, ex. in Anglia amenda e de 1000 lire).

In Bucuresti sunt aplicate amenzi de 1000 ron persoanelor care nu strang dupa caini, in Bacau se poate face la fel. Lumea trebuie educata in acest sens prin montarea de plancarde in zonele unde se iese cu cainii (parcuri, alei etc) care sa atentioneze care sunt consecintele cand nu strangi dupa caine. Politia locala si jandarmii ar trebui instruiti sa dea amenzi.

Am gasit un articol online sfatuind populatia sa foloseasca o matura si faras pentru a strange dupa caini dar cred ca o punga tinuta in buzunar e o idee mai buna deoarece ocupa mai putin spatiu, ridici rahatul de caine cu punga si-l pui intr-un tomberon (in alte tari sunt tomberoane speciale pentru mizeria provenita de la animale). Nu vad pe nimeni umbland cu mataurica si farasul prin oras!

Stiu ca mai e o problema si mai mare in Bacau si anume aceea legata de cainii stingheri care sunt intr-un numar foarte mare si care fac mizerie peste tot plus ca mai fac si victime in randul oamenilor.

Prin faptul ca strangi dupa caine te respecti atat pe tine cat si pe ceilalti din jurul tau dar respecti si legea.

In concluzie bacauanii sunt iubitori de caini dar nu sunt iubitori de bun simt sau de natura.

George S.