Gradinita de vara 27 iunie-1iulie 2016

13589181_1191502090870293_1963408887_o

Grădiniţa de Vară a oferit copiilor o alternativă atractivă pentru petrecerea unei perioade din vacanţa de vară. Acesta este impactul pe termen scurt şi imediat. Colateral, acest proiect prevede şi impact pe termen lung: copiii învaţă jocuri instructiv-recreative la grădiniţă, jocuri pe care, mai apoi, le pot organiza singuri. Odată ce şi-au însuşit abilitatea de a se organiza singuri pentru un joc pe care îl cunosc, apare şi transferul asupra altor activităţi, fie jocuri aflate din altă parte, fie create de ei. Mai mult chiar, abilitatea de auto-organizare se transferă şi asupra altor tipuri de activităţi, de învăţare efectivă, de efectuare a unor sarcini practice, de lucru în echipă etc.

Programul are în vedere creşterea încrederii părinţilor în instituţia şcolară, o mai
bună colaborare şi implicare a acestora în sprijinirea activităţilor curriculare şi extracurriculare, cunoscându- se importanţa părinţilor în desăvârşirea copiilor lor.

Tema abordată, scopurile și obiectivele urmărite pe toată durata proiectului sunt : „Școala ne așteaptă!”– dezvoltarea gradului de socializare, cunoaşterea membrilor familiei şi adaptarea comportamentului propriu la cerinţele grupului în care trăieşte, cunoașterea rechizitelor școlarului și a importanței școlii pentru viața ulterioară.

Petrea Doina
Grădiniţa,,Sf. Maria”, N. Bălcescu