Bacaul din Evul Mediu. Fara apa.

Cum s-au spalat bacauanii timp de trei zile? Este o intrebare care ma tot urmareste din week-end. De sâmbata dupa-amiaza s-a instalat cosmarul. Daca sâmbata ma gândeam ca seara ma asteapta o baie cu multa spuma, pe la ora 16.00, o lipsa acuta de apa m-a trimis intr-un cosmar prelungit. Am tot sperat ca este vorba doar despre o banala avarie, de câteva ore, dupa care viata mea va reveni la normal.

Rufele murdare vor putea fi spalate, vasele din chiuveta vor fi spalate, copiii mei vor fi spalati, iar eu voi avea parte de mult asteptata baie cu spuma. S-a facut ora 18.00, niciun semn de revenire la normalitate, iar la ora 20.00 imi pierise orice urma de speranta legata de baia mea. Seara de sâmbata am pus capul pe perna in speranta ca pe timpul noptii va fi remediata problema. N-a fost asa. Am deschis internetul si am vazut “cauza” si restul scuzelor lamentabile ale reprezentantilor unei societati care se doreste a fi COMPANIE REGIONALA de apa. Duminica am luat calea izvoarelor si a pompelor de apa de prin cartiere.

Multi dintre vecinii mei s-au dus la supermarket, hipermaket sau la chioscurile din cartier sa cumpere cea mai ieftina apa. Si s-a intâmplat ca unii dintre ei sa nu mai prinda bidoanele de cinci litri atât de cautate in doua zile in care robinetii de apa au secat. Vasele au ramas tot in chiuveta, pe copii i-am imbracat cu haine de zi pentru ca uniformele au ramas in masina de spalat cu detergent pe ele, iar in ce priveste igiena personala, aceasta am facut-o la cana.

Apa pe care am cumparat-o sau am adus-o de la pompa a mers toata la WC. Nu pot sa spun ce sentiment de jeg am avut zilele acestea, de mizerie la toaleta, in bucatarie si peste tot in casa. A trecut si ziua de duminica si m-am trezit cu speranta ca luni dimineata va curge apa la robinet. Macar apa rece. N-a curs. Pe copii i-am sters cu servetele umede si i-am trimis la scoala.

Ma intrebam oare cum s-au spalat bacauanii luni dimineata?!? La serviciu am avut parte de o prezentare spumoasa bazata pe lipsa apei potabile. Cum si-au desfatat colegii mei budele cu apa potabila de cea mai buna calitate, cum stau si acum vasele in chiuvete si nu mai au cani pentru cafea sau farfurii curate, cum NU s-au spalat si cum NU au facut multe altele din cauza lipsei apei.

Alte intrebari imi rasuna in minte. Cum justifica aceasta Companie de apa a Bacaului lipsa apei atâtea zile? Nu le este rusine sa se scuze ca nu pot sapa/escava pe traseul apei pentru remedierea avariei? Cum mai ai tupeul sa cresti pretul apei, când tu nu esti in stare sa oferi servicii de calitate?!? Cum se poate asa ceva???

Alina Vaduva