BACAUL FARA MAIDANEZI Intrebari pentru alesii nostri

In ultimul an, Bacaul s-a umplut de caini fara stapan. Se spune ca sunt 1000 sau chiar 1500 pe strazi, dar nimeni nu stie exact.

Aproape un an de zile activitatea de strangere a fost blocata de inconstientii de la Directia Sanatate Publica, iar de cateva zile se spune ca “se mai strang”, dar cu jumatate de gura sau de chef.

Situatia este alarmanta- indiferent de zona, cartier, spate de bloc sau teren liber, exista cel putin cateva exemplare de caini care pot oricand sa atace. Si ataca, dovada fiind statisticele de la “Urgente”. Practic, nu mai exista loc in Bacau in care sa nu fii terorizat de prezenta acestor animale care nu au ce cauta pe strazi.

De asemenea, din cauza nepasarii celor de la Politia Locala, unii indivizi au decis, de capul lor, sa hraneasca animale pe langa scarile de bloc sau chiar in incinta acestora, cel mai elocvent exemplu fiind pe Aleea Parcului, unde aproape la fiecare scara exista 10-15 caini hraniti de locatari!!! Rezultatul se poate simti pe propria piele, deoarece acei caini musca mai pe toata lumea, cu scuza ca isi apara teritoriul.

Asadar:

1. Domnule Stavarache, in cazul in care veti reveni din concediu si veti fi apt de munca, implicati-va si rezolvati aceasta problema sau, daca nu aveti chef, LA MULTI ANI din partea tuturor bacauanilor terorizati de caini! (aveti sute de sesizari pe domnuleprimar.ro sau pe biroul domnului Gritcu, marele sef de la Servicii Publice)

2. Domnilor consilieri locali, indiferent de nume sau partid, ce ati facut concret pentru a rezolva aceasta problema?!!

3. Domnule Manolache Cristian, am auzit ca vreti sa fiti primar. Foarte bine! Succes! Totusi, ce faceti dvs concret pentru ca Bacaul sa nu mai fie plin de caini?!! Sau doar dati din gura?!!

4. Domnule Gabriel Gritcu, director al institutiei care ar trebui sa stranga cainii, cum mai puteti sa luati luna de luna salariul daca nu va indepliniti fisa postului?!!? Dvs, prin angajatii dvs, ar trebui sa strangeti cainii, intr-un fel sau altul, dar orasul e plin! Logic vorbind, de ce mai sunteti platit din bani publici?! Credeti ca plantarea a doua floricele pe “Centru” ajuta cu ceva pe cei care ajung la “Urgente” muscati de maidanezii dvs sau pe cei care noapte de noapte nu pot dormi, din cauza haitei de sub geam?!!!?

5. Domnilor parlamentari de Bacau, in frunte cu Necula sau Luchian (care cica si ei vor sa fie primari), ce faceti dvs concret pentru ca orasul care v-a trimis in Parlament sa nu mai fie plin de caini?!!

6. Domnule Prefect, de ce dormiti de ani de zile?! De ce nu demarati o campanie de sterilizare si un recensamant al cainilor in mediul rural, dar facut “pe bune”, nu doar pe hartie? Nu de alta, dar mereu cica migreaza cainii de la sat la oras sau replica asta e doar un fel de fuga de raspundere? De ce ati dormit un an de zile, timp in care DSV a blocat activitatea hingherilor?! De ce nu ati comunicat Guvernului situatia din Bacau?!

Ar fi interesant ca “Desteptarea” sa adreseze aceste intrebari celor in cauza si sa mediatizeze agresiv acest subiect, in speranta ca se poate rezolva. Se fac campanii pentru orice, de ce nu s-ar face si o campanie de genul “BACAUL FARA MAIDANEZI”, in care sa fie implicate institutii publice, societate civila, presa si cetateni. Asta in cazul in care mai exista oameni carora le pasa de Bacau…

Imaginati-va- un parc in care sa te poti plimba cu copilul fara a fi atacat de caini, strazi, alei, blocuri inconjurate de spatii verzi, nu de haite de maidanezi si un somn linistit, nu intrerupt noapte de noapte de urletele cainilor!

Acum deschideti ochii si haideti la o plimbare prin Bacau, prin toate cartierele si pe toate strazile, inclusiv in curtile unor institutii publice (Spital, scoli, firme etc). Va place?

Daca nu ne trezim rapid, riscam sa fim “mancati”!
DESTEPTAREA, BACAU!!! BACAUL FARA MAIDANEZI- se poate, daca se vrea!!!

C.C.