Locatarul multumit de obligatii dar nemultumit de drepturi…

Buna ziua, daca tot e moda scrisorilor deschise as vrea sa fac si eu publica scriosarea mea catre institutiile bacauane care au solutionat in mod “foarte competent” un caz de poluare fonica desfasurat de punctul termic nr 130.

~Buna ziua, ma numesc Sandu A. sunt locatar in incinta blocului din str Letea, nr 32 vecina cu PT nr 130. Va multumesc pentru promtitudinea cu care ati raspuns la solicitarea efectuata de mine cu privire la disconfortul fonic creat de acest PT. Imi dau seama ca echipa trimisa de dvs a fost una foarte competenta si a luat cazul in serios mai ales ca imobilul locuit de mine este inregistrat la primaria Bacau ca fiind spatiu de locuit din 1994, ca platesc impozit pe locuinta din momentul achizitiei.

Dupa cum a sesizat echipa dvs motoarele utilizate de PT nr 130 se afla la subsolul blocului pe fundatia de ciment si daca ei au ajuns la concluzia ca doar la imobilul vecin se aude zgomotul inseamna ca sunt foarte competenti(zgomotul se aude si la vecinul meu care are copil mic si nu stie cum sa se mute din imobil dar si la etajul unu pina la mijlocul blocului), dar cum eu sunt cea mai afectata era clar ca eu am facut sesizarile necesare.

Va multumesc inca odata ca mi-ati dat sansa sa dorm in continuare cu dopuri in ureche si totusi sa ma trezesc in fiecare noapte la 2-3 si a doua zi sa fiu apta de a merge la servicu.

Desi PT nr 130 se afla din perioada comunismului in acest imobil nu inseamna ca nu au mai aparut alte legi care sa interzica cu desavarsire desfasurarea activitatilor care produc zgomot fonic asupra imobilelor vecine (de exemplu Ordinul nr 119/2014 art. 5,6) si cum la blocurile ANL a fost posibila indepartarea PT la distanta prevazuta de lege asa se putea efectua si in acest caz.
Sper ca in urma acestor lamuriri veti putea lua masurile necesare pentru a solutiona real acest caz de poluare conform legilor actuale si nu conform celor din perioada comunista.

Cu deosebita stima un locatar nemultumit de drepturile avute dar multumit cu obligatiile platite.

Sandu