Badaranie in taximetrie

Despre manierele unor taximetristi si despre comportamentul lor jenant fata de ceilalti participanti la traficul rutier s-a vorbit adeseori, dar lor se vede treaba ca nu le pasa.

De aceea, unii taximetristi continua sa jigneasca si sa deranjeze. Mi s-a intâmplat si mie sa dau de unul dintre ei chiar la sfârsitul saptamânii trecute, când, fiind la volan, la o spalatorie de masini din Cartierul Serbanesti un taximetrist, foarte tânar, dar si foarte needucat, a obstructionat trecerea la nu mai putin de sapte masini si, mai mult, m-a si injurat, golaneste, pentru ca eu i-am atras atentia asupra ceea ce face. Veneam de la o inmormântare si numai de asemenea altercatii verbale nu imi ardea.

I-am pozat masina, am dedus din inscriptionarile de pe ea de la ce firma de taximetrie este, am reclamat cazul la firma in cauza, insa de acolo mi s-a raspuns, cu seninatate, ca taximetristul nu lucreaza pentru ei.

Nu ma asteptam la masuri radicale din partea celor de la firma, dar nici faptul ca un taximetrist ar folosi poate „fraudulos” numele ei in trafic se pare ca nu i-a prea deranjat, ceea ce m-a facut mai mult sa cred ca am fost mintit cu seninatate din dorinta lor de a-si apara omul si, deci, de a-i acoperi greselile flagrante pe care le-a facut, chiar daca acestea dezonoreaza insasi firma. Ma gândesc, astfel, la proverbul care spune ca aschia nu sare departe de trunchi!

Constantin Luca