In scoala, copiii mai sunt amenintati cu seringa?!

Dragi invatatori, asa cum educatia primita de copii acasa se reflecta in comportamentul de la scoala, la fel de bine tot ce se intâmpla la scoala si toate “lectiile” mai mult sau mai putin sanatoase pe care le predati copiilor au o mare influenta in dezvoltarea lor.

Zilele trecute, fetita mea mi-a povestit o scena cu adevarat socanta. Mi-a fost greu sa cred ca se intâmpla acum, in 2015. Mi-a povestit cum doamna directoare, alarmata de multe invatatoare ca unii dintre elevi sunt foarte obraznici (rai!), a intrat in toate clasele cu o seringa mare si i-a amenintat pe copii ca le va face injectie daca vor mai face prostii.

La televizor, copiii mei urmaresc un desen animat in care personajele cânta despre “prietenul lor, doctorul”. Deci, ce sa mai inteleaga copiii? Cine minte? Doctorul “intervine” sa te faca bine sau atunci când esti obraznic? In ce vremuri traim? Am crezut ca astfel de metode de corectie au disparut din scoli si ca se adopta alte tehnici.

Dragi invatatori, unii nu sunteti poate parinti si nu stiti, va gânditi cu cât efort i-am facut pe copii sa inteleaga ca doctorul nu este “Bau-Bau”? Si dupa sase ani, copiii ajung la scoala sa invete o lectie eronata si nociva. Si noi, parintii, trebuie sa o luam de la capat cu explicatiile. Si ce sa le spunem, ca “doamna” greseste, minte?

Amalia Dumitrascu