Bani aruncati pe Bistrita

La mine in cartierul Cornisa Bistrita, a inceput de câteva zile sa se execute niste lucrari. Am inteles ca e vorba de schimbarea unor conduce mari din subteran pentru incalzirea centrala. Bine ca au inceput sa o faca si pe asta.

Nu stiu cât vor dura, ca am observat ca au fost facute sapaturi la adâncimea de trei-patru metri. Sper ca nu ne va apuca iar toamna sau chiar iarna, cum s-a mai intâmplat si in alti ani. Uitati-va numai ce e in centru, de la Cascada spre Precista.

Din primavara trecuta tot lucreaza si inca nu-i gata. Problema este ca nu stiu cât de necesara era aceasta lucrare, care am senzatia ca o sa coste o avere (din banii CET-ului, cred), dar care pâna la urma se va regasi tot in buzunarele noastre, ca doar nu e CET-ul fraier sa puna de la el tot. Cum ziceam, nu stiu cât de oportuna este investitia, in conditiile in care se stie ca marea majoritate a celor care erau la sistemul centralizat au cam migrat spre privat, adica si-au pus centrale proprii de apartament.

Au ramas pensionarii, aceia mai saraci si neputiciosi, ca au fost unii care au facut foame si tot si-au montat centrala proprie. Si bineinteles, sarmanii care chiar nu au de niciunele.

Cred ca mai degraba ar fi bagat banii astia in altceva care chiar merita, ca oricum, nu mai vin bacauanii inapoi la centralizat, chit ca se va scumpi mereu gazul, sau poate ca nu, ca acum au gasit gaze la Moinesti si in Marea Neagra si vom deveni independenti energetic.

Sa-i fi bagat, de pilda, in lucrarile de la insula, poate o vor termina vara asta sa avem unde merge si noi. Sau daca nu, direct in Bistrita.

Ilie C. Mihai, pensionar MApN