Ghivece de flori pentru canalele din strada

04 05 BACAUL VORBESTE canal in stradaNu mai exista nicio indoiala, drumurile prin Bacau arata jalnic. Nu zic, poate asa o fi si prin alte localitati, dar deocamdata, eu locuiesc in Bacau si am pretentia ca strazile sa arate macar ca bugetul care se strânge din taxe si impozite, adica foarte bine.

E drept, pe unele artere se lucreaza (cât Doamne iarta-ma se va mai lucra, nu stiu). Dar, macar sa le faca circulabile si sigure. Nu mai ca multe, dar enervant de multe strazi nu sunt semnalizate cu marcaje cu vopsea, macar in locurile pe unde trec pietonii.

Ma rog, problema mea, una dintre ele, de fapt, este ca, in zona intersectiei de la Tic-Tac, pe sensul care duce spre Politia municipala (al naibii, chiar sub ochii politistilor), exact in dreptul Spitalului, ei bine, acolo, este de multa vreme, o gura de canal (cu cabluri de telecomunicatii, dupa câte imi dau seama), al carei capac este cu mult sub nivelul asfaltului.

Or, daca nu esti atent, ori tragi un pic dreapta sau daca vine un nefericit din alt oras si nu cunoaste amanuntul, intra, la naiba, in ea si isi rupe masina, in cel mai bun caz. Dar, poate sa faca un accident, nu? Ca sa nu mai spun ca, de la lucrarea de asfaltare care s-a facut pe Calea Marasesti, a ramas, la fel, o diferenta de nivel fata de restul asfaltului vechi, de vrei 5-7 centimetri, care, la fel, daca nu cunosti, risti aceleasi lucruri.

Vreau, macar, daca nu sunt in stare sa rezolve in mod civilizat neajunsul cu gura de canal, sa il semnalizeze cu o bat infipt, cum mai fac unii prin tara. Daca nu, o sa vin eu si o sa plantez niste ghivece cu flori, poate l-or vedea si orbii care vin de la Braila.

Francisc Peter