Bataie de joc in parcarile ecologice

Locuiesc pe strada Petru Rares din municipiul Bacau si mare mi-a fost bucuria atunci când in fata blocului meu s-a amenajat o parcare ecologica, cu dale de piatra si mai apoi cu iarba. Spatiul se largise si capatase o oarecare eleganta.

Eram fericiti toti proprietarii de masini si impacati unii cu altii ca erau locuri suficiente pentru toata lumea. Bucuria noastra n-a durat prea mult, pentru ca tot ce a fost frumos s-a naruit odata cu lucrarile acestea de asa-zisa modernizare a retelelor de termoficare.

Santurile nu ne-au ocolit nici pe noi, desi eu personal cred ca o asemenea investitie nu se justifica. Cel putin la mine in cartier, unde majoritatea bacauanilor au centrale termice. Revenind insa la parcari, va spun cu mâna pe suflet ca muncitorii care au lucrat in aceasta zona si-au batut joc de banii primariei.

O data de investitia in parcarile ecologice si a doua oara, de modul in care au “readus” parcarea la starea initiala. Bucatile de pavele au fost asezate inapoi la marea nimereala, au ramas santuri mari intre ele, iar pe alocuri acestea lipsesc cu desavârsire. Din cunostintele mele, stiu ca fiecare firma care lucreaza pe domeniul public trebuie sa readuca suprafata respectiva la starea initiala.

Din pacate, in cazul nostru, “starea initiala” s-a concretizat cu imprastierea unor bolovani in locul pavelelor din beton. Nu cred nicio secunda ca parcarea ecologica de pe strada Petru Rares va mai fi ce a fost odata.

Si când ma gândesc ca a fost data exemplu la inceperea acestui proiect! Domnule primar, fiti mai exigent cu firmele de constructii ca isi bat joc de banii municipalitatii si tot pe umerii dumneavoastra apasa aceste probleme!

Constantin Avramescu