Iarăși băgăreții de pochi

Nu trecu săptămâna de când marii arhierei răspochiți înhăitați cu ministrul educației și prin intermediul directorilor de școli au decis cu de la sine putere și în virtutea scandalului din presă (încălcând decizia Curții Constituționale a României de acum un an) că elevii dacă NU MAI VOR oră de religie trebuie să anunțe în scris la secretariat că deja cucoana directoare a școlii Mihai Drăgan (fostă 11 de pe strada Logofăt Tăutu) s-o grăbit ‘mneaei să convoace câte o ședință cu părinții la fiecare clasă pentru a-i anunța pe aceștia, prin trâmbița învățătorilor sau diriginților, că de acum încolo și până în veacul ce va să vie copiii TREBUIE să rămână în clase chiar dacă nu s-au înscris la ora de îndobitocire religioasă.

Auzi dom’le: să-și pună tampoane în urechi, da să rămână! că altfel îi calcă mașinile pe trecerea de pieton – mai rămânea s-o spună pe aia cu focul gheenei și-o desemnam ambasadoarea lui Daniil sau cum dracu-l mai cheamă .

Nu mai vorbesc că ora de religie conform regulamentului ministerial de aplicare a deciziei CCR-ului trebuia să fie prima sau ultima (nicidecum a treia ca la ficior-miu) și că e vădită implicarea încornoratului patriarhiei tocmai pentru a încurca buna desfășurare a procesului educativ și pentru a “obliga” într-un fel elevii să rămână în clasă și să asculte nebuniile trimișilor lor pe pământ.

Văzând cât este de iubitoare de dumnezei domnița directoare, cred că-mi voi face timp zilele astea să-i fac o vizită nu tocmai cucernică și să-i mai trag și eu unul că altfel nu se mai poate în țara asta unde legea nu e aia dată de parlament într-un cadru constituțional ci aia a șpăgii sau a oricărui alt interes personal (sau de parohie) ocult.

OARE CHIAR NU SE POATE CA ÎNDOCTRINAREA RELIGIOASĂ SĂ SE FACĂ ÎN BISERICILE ALEA DE DEPĂȘESC NUMĂRUL ȘCOLILOR ȘI NICIDECUM ÎN INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT?

Unul care nu mai poate cu ăștia