Bataie de joc la Taxe si Impozite!

Stiu ca s-a mai scris despre cozile interminabile de la Directia de Impozite si Taxe Locale Bacau, insa, cred ca despre ce se intâmpla in aceasta institutie putem sa facem un adevarat foileton. Am fost luna aceasta de cel putin patru ori la DITL sa-mi platesc datoriile.

Am incercat dimineata, la prânz si inainte de inchiderea programului, dar de fiecare data, demersurile mele s-au lovit de esecuri. In toate cele trei moment ale zilei, cozile interminabile m-au determinat sa fac pasul inapoi. De ce? Pentru ca la fel ca multi altii, serviciul nu imi permite sa lipsesc mai mult de jumatate de ora de la program.

Când m-am izbit de aglomerarile inexplicabile, am plecat, propunându-mi o alta zi si o alta ora pentru a-mi achita taxele. Luni, am luat-o de la capat. M-am invoit de la serviciu si am pornit spre DITL la ora 13. De-o parte si de cealalta a ghiseelor era puhoi de lume. Nu se misca nimic la ghisee, pentru ca pauza de masa se termina abia la 13.15. Am renuntat sa ma asez la rând pentru ca nu aveam nici-o sansa sa ajung in fata in maxim o ora.

M-am intors la birou, mi-am vazut de treaba, iar la ora 16.15 am revenit la DITL, cu speranta ca spre sfârsitul programului dispar cozile. M-am inselat. Dupa ora 15.00, la DITL mai functioneaza doar doua ghisee, iar la ambele ferestre erau cel putin câte 20 de persoane. Functionarele se miscau greu, lumea era nervoasa, insa, pâna la ora 17.00 am sperat tot timpul ca o sa-mi ajunga si mie rândul sa-mi platesc datoriile.

La ora 17 si un minut, functionara mi-a inchis fereastra in nas, aruncându-mi in fata ca pentru ea s-a terminat programul. Am inghitit in sec si am plecat cu gândul ca in timp ce eu am incercat de atâtea ori sa-mi achit obligatiile, de fiecare data, cineva sau ceva m-a impiedicat sa duc pâna la capat demersurile. Cred ca mai corect fata de contribuabili, ar fi fost ca in perioada aglomerata a anului, respectiv, pâna in martie, sa fie deschise mai multe ghisee pentru persoane fizice. Sute de oameni fac zilnic cale-ntoarsa din cauza aglomeratiei. Alte câteva mii pompeaza zilnic bani in bugetul local. Ce solutie exista pentru cei care termina serviciul la ora 17 si nu mai gasesc deschis la DITL?

Miruna Toader