Batrâni umiliti cu Hot Line

Eu locuiesc pe str. Republicii 19/B/9, dar mai stau si la tara, la Galbeni- Balcescu. Sunt o femeie in vârsta, vaduva, am si un baiat cu mari probleme de sanatate, dar incerc sa ma descurc cum pot si eu.

Care este necazul meu, de fapt am mai multe. De mai multe luni nu-mi vin facturile acasa de plata a gazelor, luminii electrice si apei. Am intrebat si vecinii, la fel au patit si ei.

Am incercat sa iau legatura prin telefon cu E.ON Gaz si Electrica, insa nu m-am putut intelege cu ei: la inceput iti pun muzica la telefon, astepti, dupa care (la inceput am crezut ca este o doamna la telefon) intra un robot si imi cerea sa apas pe tasta 1, tasta 2, apoi vorbeste in engleza ceva, n-am inteles nimic.

Eu nu stiu engleza ca am facut rusa si franceza la scoala. Am luat baiatul cu mine, ca nu pot sa-l las singur si m-am dus la sediul lor de pe Stefan cel Mare, m-au pus sa iau un bon de ordine, am asteptat de mi s-a facut acru, dupa care un barbat m-a luat la rost, ca de ce nu platesc direct, a zis ceva de onlain, dar, pacatele mele, eu nu stiu sa umblu cu internetul, sunt nervosi, n-au rabdare cu noi.

Nu va spun cum m-am simtit, de aceea le-am spus si lor, va rog si pe dumneavoastra sa le spuneti, de ce nu pun o doamna la telefon care sa vorbeasca si cu oamenii batrâni, fara engleza, fara tasta 1 sau tasta 2.

Suntem multi pensionari, chiar nu meritam si noi un respect, de ce isi bat joc de noi. Tinerii se descurca altfel, dar noi, dupa ce ca nu am primit facturile la domiciliu, mai suntem plimbati si pe drumuri.

La Apa cum se poate, mi-a raspuns imediat la telefon o doamna, a fost foarte amabila. M-am transferat cu Cablul la televizor de la RDS la Orange, m-au pus sa platesc in avans, mi-au taiat semnalul ca nu am platit o luna, am timis o ruda sa plateasca si nu m-a cuplat nici acum. Mai fac treaba, mai citesc o carte, ca toata viata asa am facut, dar ma mai uit si la televizor.

Acum n-am nici una nici alta. De ce nu vin facturile acasa? Am auzit ca le lasa pe unde apuca, iar noi nu putem plati, daca nu platesti, vin si te lasa prin intuneric. La vârsta mea nu mai pot invata engleza si nici sa apas pe taste sau sa platesc cu internetul.

Maria Budau, str. Republicii, Bacau