Mizerie si indiferenta in primaria Bacau

In dat de 14 februarie 2016 am sesizat Primariei Bacau cateva aspecte
A.La punctul 1 sesizam lipsa iluminatul public ce deserveste aleea de acces din Parcul Cancicov (cuprinsa intre Liceul Pedagogic si Universitatea Bacau corp C). Datorita lucrari la termoficarea spitalului cablul de alimentare cu energie a fost intrerupt si astfel iluminatul aleii a fost afectat pe toata lungimea ei dar si asupra gradului de degradare a acestei alei foarte circulata.
Toate fara nici un ecou nici scris nici concretizat in actiune, mai bine vorbeam la pereti ca tot se intorcea un raspuns.
Domnule primar sunt situatii reale nu stiu ce face apartul din subordinea Dvs?
Pt asta platim taxe si votam oameni in conducerea primariei?
Unde este atunci necesitatea institutiei daca ea refuza sa lucreze in interesul comunitatii pt a gestiona aceste probleme?
Poporul acesta este parca sortit sa traiasca inca povestea Drobului de sare din ”Prostia omeneasca|”.
Pe inserate cetatenii ce locuiesc in zona de sud a Bacaului ce se plimba impreuna cu familiile prin parcul Cancicov se retrag catre casa tocmai pe aceasta alee.
Ii vad pe soti cum isi tin de mana copii si isi aprind lanternele de la telefonele mobile pt a putea circula si a vedea pe unde calca sa nu se impiedice si accidenteze datorita gaurilor existente cauzate de surparile din aceasta alee. Ca sa vedeti cum primaria sau responsabilul ce ar trebui sa intervina prin indolenta sa rade de acesti oameni.
In urma cu o o saptamana s-au doua s-a asfaltat totuarul dintre intrarea Spitalului Judetean si intrarea Liceului Pedagogic. Ce era daca se continua asfaltarea cu inca cateva sute de metri adica tocmai cu aceasta alee a carei stare de degradare este cunoscuta de ani de zile?

B. O alta problema care arata mizeria si putoarea unor oameni tot din primaria Bacau este amplasarea la intrarea pe aceasta alee a doua cabine de toaleta (bude) infecte asa-zis ecologice. Aceste cabine au caracter provizoriu si sunt utilizate la diverse evenimente pt populatie si nu ca in acest caz definitiv din lene pt a se spala pe maini de problema. Si in cazul evenimentelor daca sunt amplasate trebuiesc igienizate de 2 ori pe zi prin spalare cu dezinfectanti si jeturi de apa iar in bazine trebuie introduse pastile de clor sau agenti specializati pt fose care sa distruga bacteriile, mirosurile, plus vidanjate cu masina zilnic.
La noi aceste cabine nu sunt spalate cu saptamanile si vara la aceasta caldura in bazine fermenteaza urina si rahatul de miros pe o raza de zeci de metri.
Vreu sa vad unul din primarie care in aceste conditii intra aceste WC-uri. Deci va rog sa le indepartati definitiv. Sunt studenti straini la universitatea Bacau care trec pe acolo ce spun despre noi ca neam ? Decat ca suntem imputiti si mizerabili pt ca unii angajati stau si le vine leafa fara a-si face treaba.

Nu pot sa spun decat ca sunteti o rusine si prin aceste situatii faceti de ras imagine orasului Bacau fiind o oglinda a celor ce-l conduc.

Petrea Florin