Blocul cu cele mai mari pierderi la apa din cartierul Bistrita Lac

Bacaul vorbeste INSTALATII

Locuiesc pe strada Ana Ipatescu din Bacau si vreau sa trag un semnal de alarma in ceea ce priveste piederile la apa cauzate de instalatiile sanitare defecte. Am o vecina in blocul nr. 17 careia ii curge in continuu apa la baie. Nu ii permite administratorei accesul in apartament ca sa citeasca apometrele si ne trezim lunar ca avem de plata coeficienti de corectie.

Surplusul de consum rezulta de la ea din apartament, pentru ca apometrele noastre sunt verificate periodic si raportarile catre asociatia de proprietari sunt corecte. Cu foarte mare greutate ne-a permis sa intram odata in casa, pe hol, insa, când a venit vorba sa dam drumul la apa a facut o criza de nervi. Nu este corect fata de ceilalti vecini sa plateasca ei pentru neglijenta de care da dovada. Daca si-ar schimba instalatia sanitara in casa n-am mai avea atâtea probleme.

Am auzit ca de curând s-a oferit un baiat care sta cu chirie in bloc sa-i repare instalatia in baie. Nu mai spun ca in casa doamnei respective este o mizerie de nedescris si pentru ca apa curge in continuu, umezeala s-a infiltrat in pereti. Am facut numeroase sesizari la Asociatia de proprietari nr. 108, a venit administratora si a incercat cu vorba puna sa o determine sa-si repare in casa instalatia.

Doamna respectiva i-a spus administratorei ca este dispusa sa plateasca apa in sistem pausal, dar nu le da voie sa-i intre in casa. Cum ii responsabilizam pe oamenii acestia? Când vor intelege ca ne afecteaza direct comportamentul lor?

Silviana Truta