Bransarea la Thermoenergy – o mare teapa!

Stupefactie!!! Acesta este cuvântul cel mai potrivit pentru reactia pe care am avut-o atunci când am vazut factura la caldura, calculata pe luna ianuarie. Sunt chirias ANL Bucegi si proaspat client Thermoenergy, evident, fara voia mea. Si ca sa-mi intelegeti revolta, va spun ca pe luna ianuarie mi-a venit o factura de peste 400 de lei, la o umila garsoniera.

Ei bine, ca sa aveti termen de comparatie, pe când eram deserviti de centrala care functiona pe gaze natural aflata la subsolul blocului, plateam maxim 240 de lei in cele mai friguroase ierni. Iata ca deodata, factura mea la intretinere a explodat! Iata ca bransarea la laudatul Thermoenergy se dovedeste ca e furt pe fata.

Pâna sa fim legati la modulele termice, ni s-a transmis ca o data ce trecem la noul sistem de termoficare, factura la incalzire se va reduce simtitor si vom avea tot confortul in casa. Dimpotriva! Factura aproape ca s-a dublat, iar caldura in exces a provocat mai curând disconfort. Au bagat presiune in instalatii de pocneau caloriferele si temperatura era atât de mare incât nu te puteai apropia la un metru de calorifer. Am facut sesizari la Thermoenergy sa regleze temperatura din module, dar nu s-a intâmplat nimic.

Am sesizat asociatia de proprietari si probabil in urma numeroaselor reclamatii, presedintele a transmis mai departe si temperatura in locuinta a devenit suportabila. Asa ca ma intreb cât de justificata este factura la caldura pe ianuarie, in conditiile in care ne-au sufocat pur si simplu si nu au raspuns prompt solicitarilor noastre de a reduce temperatura. Am crezut initial ca numai eu am o problema cu factura la intretinere, dar când am intrat aseara in scara blocului, i-am gasit pe vecinii mei adunati la avizier. Ne-am confruntat consumurile si pentru ca acestea sunt exagerate, am convenit sa facem o adresa comuna prin care solicitam factura detaliata. Daca mie mi-a venit 400 de lei la o garsoniera, va dati seama cât au de platit vecinii mei la un apartament?!?

Liviu Dunga