Câinii din curtea scolii

O haita de câini isi face veacul in curtea Scolii 10. Eu ii zaresc mereu in imediata apropiere a terenului de sport. Dupa ce se hranesc la tomberonul de lânga sala de sport, câinii isi fac siesta tot lânga terenul de sport.

Cred ca locul lor nu este in oras si mai ales in curtea unei scoli. Ultima data am vazut patru câini tolaniti in curtea scolii, in timpul orelor de curs. Când ma gândesc la agitatia din pauze, ma trec fiori pe sira spinarii.

Cum temperatura exterioara a mai crescut, elevii ies din ce in ce mai multi in curtea scolii, in recreatie. Noroc ca orele de educatie fizica se tin inca in sala de sport, ca altfel, cu acesti câini in preajma, e riscant sa alergi copiii pe terenul de sport amenajat in curtea scolii. Urmaresc cu atentie ziarul Desteptarea si observ ca se scrie frecvent despre problema câinilor maidanezi si despre atacurile acestora asupra trecatorilor.

Eu am o nepoata care invata la Scoala 10 si nu as vrea sa ma gândesc ca intr-o buna zi va fi victima vreunui câine care isi face veacul in curtea scolii. Cred ca sunt in asentimentul multor parinti si bunici, ca maidanezii nu au ce cauta in curtea unei unitati de invatamânt. Tocmai de aceea, fac apel catre autoritatile locale sa strânga aceste patrupede din preajma scolii.

Costica Bulgaru