Bucuria unora, necazul altora

N-a reusit Primaria Bacau nici pâna acum sa construiasca, sa amenajeze o Casa a Casatoriilor demna de momentele solemne si emotionante pentru miri, pentru familii, rude si prieteni, dar si pentru orasul nostru.

S-a tot vorbit ba de o locatie, ba de alta, iar nu sunt bani, când sunt bani ii dam pe tot felul de nimicuri sau ii investim aiurea, pe obiective care, cu putina analiza, ori nu sunt necesare, ori mai puteau fi amânate. De ani buni casatoriile au loc intr-un spatiu inadecvat, fara o sala de protocol, cum am vazut eu la Resita, de exemplu.

Dupa semnarea actelor, lumea este scoasa in strada, intr-un mic spatiu, ocupat de masini, multe masini, parcate care pe unde a apucat. Se creeaza un haos, o strangulare a circulatiei, vin din urma alte perechi, alti invitati. Am vazut sâmbata trecuta (foarte multe casatorii au loc sâmbata si duminica) niste scene jenante, in acel mic spatiu isi manifestau bucuria vreo patru grupuri, fiecare cu mirii lor, cu masinile lor.

Traficul s-a blocat, nimeni nu mai stia cum sa iasa din acea aglomeratie, toate clipele de emotie s-au transformat in adevarate lupte, care pe care, cine este mai tare, cine scapa primul din busculada, mirii s-au pierdut de invitati, invitatii au ramas blocati. Cele doua stradute laterale s-au blocat.

Claxoane, vorbe spuse la mânie, ce mai, numai de nunta nu-ti mai ardea. Ma gândesc ca prezenta unui politist de la Circulatie ar mai “indulci” atmosfera, ar reusi sa faca ordine in acea invalmaseala. Trei-patru ore nu s-ar destabiliza Politia, daca un lucrator ar fi reapartizat in zona. Doar in cele doua zile, ca in cursul saptamânii lucrurile se desfasoara normal.

Traian Berbecaru