Ca acum 30 de ani

Am impresia ca ne intoarcem in urma cu zeci de ani, daca nu cumva am ramas acolo, in unele privinte. Pentru ca se petrec aceleasi lucruri ca inainte de ’89. Nu e posibil ca in mileniul III sa mai avem la robinet mizeria asta de apa, pe care cei de la servicul de apa si canal ne-o servesc de câteva zile.

Inteleg ca au fost probleme la Valea Uzului, incerc sa nu fiu absurda, si ca din cauza asta s-a oprit furnizarea apei. Dar de ce sa ne puna la plata apa asta plina de jeg? Ca sa nu mai spun ca pâna sa ne cupleze la Valea Uzului, acum vreo zece ani, noi, cei din Bacau aveam apa din resursele locale, nu stiu, Bistrita, Siret, habar n-am.

Nu e de-ajuns ca apa s-a tot scumpit, de la an la an, si ca ne taxeaza in pretul metrului cub si pentru apa care se colecteaza de la ploi. Si asta dintotdeauna. Adica, si vara trecuta când aproape ca nu a fost strop de ploaie, ei tot ne-au pus la plata.

Rusinos. Daca mai e cineva care sa fie mustrat la constiinta din cauza asta. Cred ca cel mai intelept ar fi sa ne unim totii, nu stiu, bacauanii, asociatiile de proprietari (si asa ne iau si astia o gramada de bani si nu fac nimic sa ne apere interesele, desi iau salarii din banii nostri) sau altcumva. Trebuie sa fecem ceva, sa-i dam in judecata, nu sa stam cu mâinile in sân.

Georgeta Vasiliu Curpan