Paznicul recalcitrant

Doresc sa va aduc la cunostiinta un abuz in serviciu pe un spatiu public al unui functionar public bacauan. Tin sa va precizeze, totodata, ca, in acest caz, am sesizat si Primaria Bacau si Inspectoratul de Politie Bacau.

Incidentul de care aminteam a avut loc pe data de 21 iulie, in jurul orei 20.30, la stadionul “Municipal” din Bacau. In fiecare seara, pe stadionul orasului se aduna mai multi bacauani (copii, adolescenti sau adulti) care vin sa alerge pe pista, sa se antreneze sportiv sau pur si simplu sa socializeze in aer liber.

In seara de 21 iulie, la ora sus-mentionata, din ghereta de paza a stadionului a iesit de mai multe ori paznicul, care, in mod vizibil, consumase alcool si a inceput sa-i injure pe cei care se aflau pe stadion.

De exemplu, a tipat la o femeie care venise cu fetita ei, facând-o nesimtita, apoi pe mine m-a amenintat ca ma bate, fara ca eu sa-l provoc in niciun fel. Am presupus ca el este paznicul stadionului deoarece a iesit si a intrat in ghereta de paza de mai multe ori, dar când s-a apropiat de mine, nu purta uniforma sau legitimatie de paznic, nu s-a recomandat cine este si nu avea niciun semn oficial desi lucreaza acolo ca functionar public.

Fac aceasta sesizare pentru a se lua masuri impotriva acestei persoabe care a baut in timpul serviciului, pe spatiul public, a abuzat verbal mai multi cetateni ai orasului fara motiv si nu purta niciun insemn oficial al functiei sale.

Adrian Cretu