Cabluri spânzurate la voia intâmplarii

Locuiesc pe strada Mioritei, in blocul nr. 23. De aproximativ un an de zile, de când a intrat in modernizare strada Mioritei, imprejurimile au suferit numeroase modificari. S-a asfaltat, trotuarele au fost refacute de vreo trei ori ca au uitat sa schimbe nu stiu ce conducte si s-a incercat reintinerirea vegetatiei din cartier.

Ei bine, toate au fost facute in ritmul lor, insa, in toata aceasta ravasire, autoritatile au uitat complet de cablurile de telefonie, internet sau televiziune. Acestea au ramas spânzurate prin copaci, de balcoanele oamenilor sau la intrarile in scarile de bloc. Am facut numeroase sesizari la primarie, la asociatia de proprietari, insa, nimeni nu a miscat nimic in acest sens.

De fiecare data când ma duc la firma de cablu sa-mi platesc abonamentul, le sesizez aceeasi problema: sa-si faca ordine in cabluri! Avem copii in bloc, care, in joaca pot atinge cablurile acestea care atârna la voia intâmplarii. Stiu ca in urma cu câtiva ani s-a vorbit despre “ingroparea” acestor cabluri si eliberarea stâlpilor de iluminat.

Nu s-a mai miscat nimic in acest sens. Am auzit recent de la presedintele unei asociatii de proprietari ca mai exista posibilitatea ca aceste cabluri de internet, cablu TV si telefonie sa fie coborâta in subteran, pe lânga reteaua altui mare operator de profil, insa, nu s-au inteles la pret. Insist pe ideea mea si intreb: daca tot s-a rascolit orasul cu modernizarea anumitor cartiere, o data cu refacerea trotuarelor nu puteau trage prin subteran retelele de cablu, telefonie si internet? Sunt stâlpi prin tot orasul, care stau sa cada sub presiunea aplicata de greutatea cablurilor si a fibrei optice.

Adi Scurtu