Câini la kilogram

Câinii comunitari preocupa, in continuare, pe bacauani, fapt dovedit si de semnalele primite la redactie. Redam câteva, unele sunt critici, altele au si solutii. Ceea ce ne bucura este ca bacauanii au o privire de ansamblu, extinsa si asupra zonelor limitrofe, adevarate “izvoare” de câini, care devin imediat comunitari, fara stapân.

* Exista cadrul legal care va permite eutanasierea câinilor comunitari nerevendicati de nimeni, d-le primar, dar subalternii dvs. nu o folosesc, este lesne de inteles de ce: afacerea “câinele comunitar” aduce profit in buzunarele multora, dar si capital electoral. Daca intr-adevar vreti sa-i strângeti de pe strazi, o solutie cu rezultate foarte bunr ar fi urmatoarea: anuntati public ca pentru fiecare câine comunitar adus la acele padocuri dati o suma de bani si sa vedeti ce repede se strâng, de nu va inchipuiti: ca la fierul vechi, bidoane sau cartoane. (Anonim)

* Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Bacau se plânge de costuri? Am fost muscata in anul 2010, pe 22 decembrie , de un câine chiar in fata intrarii la Sectia Urgente, si nu de unul oarecare, ci de unul ingrijit de d.na doctor a spitalului. Deci, nu câinii sunt vinovati, ci chiar persoanele care isi asuma raspunderea doar pe hârtie, pentru ceva banuti, nu pentru ca ar iubi animalele. (Anca)

*Sa va duceti la spital exact unde faceti vaccinul. E full de câini pe acolo, multi violenti. Managerul inchide ochii. Daca ai bafta sa mergi la Urgente noaptea si apoi te trimite pe la ORL, Oftalmologie, Infectioase, ai pus-o, mai bine nu te mai duci, ca sigur faci vaccin. (Patitul)

* Vorbim doar de orasul Bacau, de primarul Romeo Stavarache, dar o raspundere imensa o au si primarii din comunele din jurul orasului, medicii veterinari, Consiliul Judetean si Prefectura. Degeaba ii stârpesti pe cei din oras, vin mereu alte haite din Magura, Margineni, Letea Veche, Luizi, Hemeiusi etc. (Nelu Popa)