Un oras prea mic pentru un trafic atât de mare

Bacaul e prea mic sa avem pasaje sau autostrazi suspendate, traversari subterane sau alte solutii ce fluidizeaza traficul. Cu putin timp in urma, niste chinezi veniti pe aici cu afaceri tare se mai minunau de ingustimea strazilor noastre, ce li se par minuscule si nepractice in comparatie cu bulevardele lor, ce aduc mai mult a piste pentru avioanele jumbo.

Ne târâim cu masinile pe putinele si ingustele strazi din centru, in drum de acasa la serviciu si invers. Se circula infernal de cele mai multe ori, mai ales la orele de vârf. In curând incepe si scoala, inca o piatra de moara legata de gâtul traficului. Cedeaza nervii soferilor, dar si cei ai politistilor pusi sa dirijeze orchestra haotica in intersectii, care ii injura birjareste pe soferii ce le ignora semnalele.

Tot acest haos cotidian se transforma intr-un calvar atunci când se inchide vreo strada din centru, sa zicem Razboieni, 9 Mai sau Marasesti-Balcescu, din cauza asfaltarilor sau a vreunei manifestari artistice sau sportive. Atunci, tot orasul pare sa respire un aer vesel, optimist, atmosfera e pozitiva si incarcata de exces de politeturi. Haz de necaz!

Meteorologii anunta ploi si nervozitate extrema zilele acestea, odata cu Raliul Moldovei, pentru care se impun noi restrictii. Pe strada Marasesti se asfalteaza. Sensul giratoriu de la Liceul Economic mai mult incurca si el. Cozile in intersectia de la Tic-Tac sunt de ordinul sutelor de metri, spre kilometru. Solutii? Niciuna!