Câinii din balcon

Bacaul vorbeste CAINI 1Problema câinilor fara stapân a fost, este si va fi oricând o problema pentru comunitate. Trebuie sa recunoastem ca nu sunt de vina doar bietele patrupede, ci si oamenii care ii hranesc. Trecând intr-o zi pe Aleea Parcului am vazut cum trei câini isi gasisera adapost in balconul unui apartament, situat la parterul blocului nr. 29.

Câinii stateau cuminti si se incalzeau la soare. Nu erau agresivi, iar prezenta mea in zona pare sa nu-i fi deranjat. Intâmplarea face ca asteptam pe cineva si i-am tot privit. Cei trei câini si-au vazut de odihna lor pâna in momentul in care i-a provocat un locatar.

Culmea e ca omul iesise dintr-un bloc vecin si s-a dus tinta spre câini in momentul in care i-a observat in balcon. Acum, ce sa inteleg din tot acest tablou?!? Cine sunt mai rai? Câinii sau oamenii? Nu sunt neaparat un militant al drepturilor animalelor, insa, nu pot sa nu am reactie in acest caz. L-am vazut pe omul acela plin de venin si l-am compatimit.

M-am gândit ca poate singuratatea l-a facut egoist, iar la batrânete nu se mai poate gândi la binele altora, fie ele niste biete animale. Am citit in presa ca maidanezii respectivi ar fi câini de paza la parcul auto al Primariei Bacau, dar isi fac veacul printre blocurile de pe Aleea Parcului.

Cred cu tarie ca tot oamenii care locuiesc lânga parc ademenesc animalele cu mâncare, ca altfel bietele patrupede si-ar cauta hrana prin alte locuri si nu ar mai astepta un os sau o bucata de mamaliga aruncata de locatari de la ferestre. Cred cu tarie ca exista o solutie pentru aceste animale fara stapân. Cert este ca locul lor nu este in strada, acolo unde pot ataca tot din acel instinct de aparare.

Dan Bordeianu