Caldura mare mon cher

Duminica a fost o zi inabusituare pt cei ce locuiesc la bloc in orasul Bacau. Apartamentele s-au incins asemenea unor cuptoare. Lumea a incercat sa iese in natura prin parcuri in cautarea unui loc mai racoros. In zona principale ale Bacaului s-au construit in timp fantani publice arteziene care pe o asemenea canicula daca ar functiona ar putea fi niste oaze unde vaporii de apa racoresc zona pe o raza de cativa zeci de metri.

Din pacate in parcul central Cancicov din cele 3 fantani arteziene nu functionea decat una adica cea mai veche amplasata in fata restaurantului Green Parc si aceasta este in acelasi stadiu precar de pe vremea tovarasului dar bine ca functioneaza si asa.

Celelalte doua adica ce-a de la intrarea principala in parcul Cancicov (din str Marasesti) si fantana celor trei doamne nu functioneaza de cativa ani buni.

Mergand pana in fata Prefecturii pe piateta de acolo am constatat ca nici aici fantana arteziana existenta aici nu functioneaza si oamenii cat si copii stateau in arsita.

Dupa cum stim primaria a bagat in nenumrate randuri bani importanti dar lucrurile vorbesc de la sine despre calitatea lucrarilor facute aici. Mai departe mergand in Parcul Catedralei nici acolo nu functiona fantana arteziana care ar fi putut sa racoreasca aceasta zona unde parinti si copii ce se jucau cautau racoarea.

Din pacate constat indolenta si bataia de joc in care primaria chinuie cetatenii acestui oras. Am ajuns sa traim mai rau ca in perioada comunista cand toate fantanile atunci vara functionau. Suntem tinuti sistematic ca cetateni care platim anual zeci de milioane de euro la buget in aceste conditii de un primar incompetent.

Primaria face economie la apa dar anual se pierd in subteran 50% din consumul de apa potabila al orasului prin conductele sparte din oras. Nu este capabil domnul primar sa cumpere cate o pompa care nu costa mai mult de 2000-3000 ron si sa dea cu vopsea albastra bazinele acestor fantani si a le da in functiune. Suntem in era automatizarilor cand nu trebuie decat montat un timer ce porneste si opreste automat aceste fantani la ora fixata fara costuri de personal.

Petrea Florin