Calul de sub balcon

Bacaul vorbeste CAIDimineata m-am trezit cu un zgomot de rumegat de animal in urechi. Somnoros cum eram, credeam ca visez ca sunt undeva la tara. Nechezatul unui cal m-a trezit definitiv din amorteala matinala si când ies in balcon sa ma conving de realitate, dau cu ochii de o mârtoaga de cal.

Animalul care pastea linistit in gradina mea de flori apartine cel mai probabil vreunui bacauan care locuieste in cartierul Tache, ca altfel nu-mi explic prezenta calului sub fereastra mea, in zona Carpati.

Pâna m-am imbracat si am iesit la masina ca sa plec la cumparaturi, calul a disparut ca prin minune. Cred ca il gasise stapânul si realizând stricaciunile pe care le-a facut animalul, a luat animalul in cea mai mare tacere si a facut cale intoarsa, de teama sa nu-l ia lumea la ocara.

Calul stricase mare parte din gazon si se infruptase si din florile plantate in gradina. Nu mai zic de mizeria lasata in urma. Acum nu vreau sa fiu rau, dar stiu ca exista o lege care interzice pasunatul pe spatiile verzi dintre blocuri. Cred ca stie asta pâna si stapânul animalului, de-a spalat putina atât de repede. Pacat totusi de munca noastra, a locatarilor, de a intretine acest spatiu verde.

Vladimir Dragulin