Cam tarziu se controleaza comerciantii de legume

Am vazut un articol cum ca “Afacerile cu fructe, legume si carne, in vizorul politistilor”…

Tirziu domnilor,tirziu a-ti trecut la verificari dupa ce sezopnul s-a incheiat. Adevarati traficanti stau acum linistiti acasa,isi numara bani si rid pe infundate de “vigilenta” autoritatilor.

Sezonul lor incepe in aprilie si se termina la mijlocul lui octombrie dupa care dispar din peisaj.

In toata aceasta perioada de timp nu am remarcat dorinta Politiei,Primariei si a Administratiei Pietelor sa faca cit de cit lumina in lumea ascunsa a bisnitarilor din pietele bacauane. Nu am vazut controale in adevaratul sens al cuvintului ,nu am vazut dorinta cuiva de a elimina definitiv mafia tiganeasca ce se ocupa de ,,comercializarea,, legumelor si fructelor.

In tot sezonul de vara pietele noastre sunt invadate de mii de tone de legume si fructe fara acte de provenienta ,fara declaratii si documente de insotire. Atunci domnilor de ce nu a-ti facut verificari ?Veniti acum si verificati citeva babe si citiva amariti de producatori care rabda frigul ca sa-si poata vinde ,fara concurenta, munca lui cinstita de peste an. Daca au gresit cu ceva le aplicati amenzi,va umflati muschii in fata lor .De ce in vara cind pietele erau invadate de tigani nu a-ti facut la fel ?

Mie tare imi miroase a coplicitate,pentru ca acest comert este banos si unde sunt bani ,,partile,, trebuiesc sa fie multimite si ,,intelegatoare.

Cind in vara am intrat intr-un conflict cu un ,,comerciant,,de culoare, Politia a aparut de urgenta si am fost avertizat ca voi fi amendat pentru tulburarea linisti publice.

Corect,cerusem doar sa aflu provenienta marfi (ea era din Turcia si pe etichata scria Romania) Iar cind am cerut politistului sa verifice actele de provenienta ,raspunsul a cazut ca un trasnet : ASTA NU ESTE TREABA CUMPARATORULUI. Eu deranjam o activitate ce nu era corecta iar Politia avea grija ca respectabili comersanti sa nu sufere de degradarea linisti publice. Pentru ce faceti controale acum ?