Mi-e rusine ca sunt bacauan!

Azi, dupa mult timp am fost calator cu autobuzul. Si pentru ca aveam de parcurs o distanta desul de mare de la Gara Bacau pana la Aeroport, mi-am spus sa mai imi arunc ochii pe geamul autobuzului, ocazie pe care nu prea o ai atunci cand mergi numai cu masina. Ce am vazut?!!

Sincer mi-e rusine ca sunt bacauan!! Am vazut un oras transformat intr-o dugheana, cu blocuri urate ca aspect datorita lipsei de preocupare a primariei de a le reabilita macar ca aspect daca nu si termic.

Izolatii termice anapoda, facute pe cate un bloc ii dau un aspect grotesc de saracie lucie. Vitrine urate, cu reclame aproape ca la bazar de prost gust care dau la fel o imagine jalnica a urbei noastre.

Pur si simplu Bacaul nu mai are un aspect de oras, ci un aspect de dugheana saraca si plina de oameni turmentati, obositi , incrancenati.

Discutam cu un prieten bacauan care este in Bucuresti acum, ca a dorit sa faca parteneriate intre firmele producatoare din Bacau pentru a pune bazele unui nou concept de afacere numit “cluster” . S-au adunat ei cei “reprezentativi” ai administratiei locale impreuna cu primarul, au discutat si … discutie a ramas ! Nimic concret. Prietenul mi-a spus consternat ca nu asta e Bacaul pe care il cunostea in anii 2000 cand a plecat in Bucuresti. parca era mai dinamic, oamenii dornici de cunostinte noi in orice domeniu, spunand ca ideea pe care o promova a prins foarte bine in Iasi dar si mai bine in Piatra Neamt.

Da, Piatra Neamt, judet concurent merge si arata mult mai bine decat Bacaul. Blocuri frumoase, reabilitate, centru elegant si cochet. Pacat, Bacaul, oras pierdut. Sunt multe de discutat dar, cu alta ocazie ! Toate cele bune

Ionut