Campanie de obligare la lucrari de cadastru – seriozitate sau interes obscur?

Astazi 13.08 am obsevrat doi tineri burdusind cutiile postale cu niste hartiute care informeaza proprietarii de apartamente cu privire la derulareau unui contract intre Primaria Bacau si o firma de topografie/cadastru din Bucuresti, ce prevede citez “obligatia detinatorilor de imobile care sa permita accesul specialistilor pentru executarea lucrarior de cadastru (Sistem informational I specific domeniului imobiliar ediitar si bancilor de date urbane)”.

Totodata se specifica ca, proprietarii au obligatia de a da informatii cu privire la teren, constructii, acte de proprietate, acte de identitate pentru a fi intocmite fisa imobilului.

Ma intreb care este scopul acestei campanii, adica ca unic proprietar al apartamentului de la constructia blocului nu inseamna ca imobilul are fisa cadastrala?

Ce scop are aceasta actiune, la care cetatenii nu sunt informati decat printr-o fituica de 10/7 cm patrati cu o stampila a Primariei si semnatura, ambele xerox-ate a fostului viceprimar (da, semnatura e trecuta ca Viceprimar – Sorin Vasile Tescaru)?

Modul cum e scris mesajul, cum arata hartia respectiva imi induce un profund sentiment de neincredere fata de lucrari de cadastru.

Ungureanu Marius