Avem nevoie de un val de explicatii, sa-l tinem la nas

Nu stiu ce se intâmpla, dar as vrea sa mi se explice si mie de ce seara nu pot sa-mi aerisesc locuinta… Sunt convins ca nu numai eu simt asta.

Domnilor, care sunteti voi, chiar nu realizati ca pe caldura asta abia mai suportam? Cum puteti ca seara de seara, incepând cu orele 22.15 – 22.30, sa ne serviti miros de gainat in tot orasul? Eu locuiesc mai la Nord, pe Stefan cel Mare, si v-as invita in acest interval orar sa respiram impreuna aerul pe care ni-l oferiti.

Nu se poate asa ceva! Pur si simplu abia rezisti, aerul e intepator, ochii te ustura, iti vine sa vomiti. Eu inchid geamul, chiar daca mor de cald. Aleg insa sa ma sufoc, decât sa ma intoxic.

Oare in orasul acesta frumos, primitor, linistit, nu se gaseste nimeni sa faca o reclamatie la Protectia Mediului sau mai stiu eu unde, referitor la aceasta poluare care, repet, seara de seara se revarsa in casele noastre? Seara de seara ne intra acelasi miros de gainat, de gunoi in putrefactie, pe care trebuie sa-l induram cu forta.

Nu se mai poate asa ceva, domnilor care sunteti voi! E o putoare de nerespirat, credeti-ma, si un maxim disconfort. Am scapat de amoniacul de la CIC si acum am dat de alta miasma! Combinatul e acum pe chituci, ceea ce va doresc si voua, domnilor, daca asa credeti ca se fac afaceri. Noi ce vina avem? Ca traim in Bacau? Mai bine plecati voi. E mai simplu.

PS: Sesizarea mea se adreseaza domnilor, stiu ei care. Si institutiilor care ar trebui sa actioneze. Stiu ele care. Eu vreau doar o explicatie. Si inca ceva. Sa respir. E prea mult?

Petru Arghir