Mașina din imagine tronează în fața blocului nostru, undeva pe strada Iosif Cocea, de o bună bucată de vreme. A fost și acoperită cu zăpadă, de nu i se vedeau hibele, dar acum, de când a venit primăvara, și a venit de ceva timp, e din ce în ce mai hidoasă. E un autoturism în paragină, cu cauciucuri sparte, care ocupă ILEGAL un loc de parcare.

Ca atunci când cineva se crede pe moșia lui. Fără a se mai gândi la lipsa locurilor unde să ne mai lăsăm și noi, ceilalți posesori de mașini, autovehicului personal. Fără a mai vedea că nervii noștri au și ei o limită, că acea mașină nu are ce căuta acolo, ci eventual într-un cimitir de autovehicule. Nu știm cine este proprietarul, i-a fost lăsat și un bilet în parbriz în care i s-a spus frumos să încerce să-și mute hârbul de acolo, dar fără niciun rezultat.

Parcă și Poliția Locală se lăuda că ridică aceste mașini de pe spațiul public, pentru că da, este spațiu public această parcare, nu terenul personal al unuia care a uitat de bunul simț și de respect față de ceilalți locatari. Suntem toți vecinii revoltați, în zona noastră spre seară se aglomerează peste tot, mai sunt unii care vin cu dubițe și parchează pe aici, de blochează două locuri, deși nu cred ca stau în acest bloc, sau dacă stau, oricum aceste mașini sunt ale firmelor la care lucrează, nicidecum personale.

Dar asta e deja altă problemă. Ideea este că și așa avem spații de parcare foarte puține, de aceea am dori ca cei care nu folosesc mașinile să se simtă puțin și să ne lase în pace. Poza poate fi folosită, pentru identificare, și de polițiștii locali, care au dreptul de a ridica mașina de pe acest loc. Repet. E un spațiu comun, care trebuie folosit ca atare!

Va mulțumesc.

Florentin Vieru