Când se „vopseste” strada Stefan cel Mare?

Locuiesc pe strada Stefan cel Mare de ani de zile. Bun. Odata a fost frumos. Un cartier linistit, plin de verdeata. Pe mijlocul strazii erau scuaruri cu flori si copaci. Ce mai! Eram mândru ca viata m-a aruncat in acest colt al Bacaului. Bun.

Ne-am modernizat, am latit strada, traficul a devenit infernal. Bun si asta. Am evoluat, sa zicem. Ce a urmat? Am indurat un an de zile santierul care nu se mai termina. Un santier haotic, mizerabil, dezorganizat. Cica acum s-a terminat. Sau asa pare, dupa linistea din jur – nu mai aud bubuieli, basculate, hurducaieli etc, nu mai e moloz. Bun. Sa zicem ca si asta e gata, desi finisajele inca mai lasa de dorit.

Ce intreb eu acum? Ca am tot asteptat, am lasat sa treaca si iarna, am tot sperat si nimic: când se va marca aceasta strada principala a Bacaului. Când? Ca pietoni, circulam cum apucam. Speram sa se respecte indicatoarele de traversare, semafoarele si alte restrictii. Cel mai greu e dupa lasarea intunericului, când vizibilitatea este mai scazuta si se circula cum se apuca. Pe de alta parte, nici ca soferi nu ne e bine.

Nu sunt benzi de directie, la semafor se creaza cozi pe marcaje imaginare, cei care vor sa traverseze strada nu respecta semnele de circulatie, se parcheaza aiurea. Haos total. Am scapat de haosul santierului, acum ne punem viata in pericol ca nu sunt marcaje. Nu mai vorbesc de zona mall-ului, unde chiar ca se circula ca pe tarla. Faceti ceva, va rugam, ca ne-am saturat. Daca tot v-ati apucat de o treaba, terminati-o si lasati-ne in pace!

Cu respect,
Al vostru contribuabil Adrian Pavel