Cât de benefică este realizarea proiectului referitor la parcările rezidențiale

1- Chiar dacă este realizabil, proiectul nu face decât să facă și mai grea viațadeținătorilor de autoturisme. Sunt familii care au 2-3 autoturisme și cum se prevede un singur loc de parcare pentru fiecare apartament, nu prea văd unde ar putea parca celelalte două.

2- A fixa ore de utilizare între 17.00 și 08.00 dimineața este o nerozie. Aceasta, la nivelul orașului, va crea mii de conflicte pentru că locurile nu vor fi respectate, este recunoscută indisciplina șoferilor români… Poliția locală nu a reușit să sancționeze pe cei care ocupă locurile destinate persoanelor cu handicap… ce să mai vorbim de parcări rezidențiale la nivel de municipiu. Oamenii vor veni acasă în timpul zilei și vor parca unde găsesc loc iar la ora 17.00 va fi agitație și certuri în parcare când fiecare va încerca să-și ocupe locul..

3- La parterul blocului nostru există clinică medicală, biblioteca, montări instalații electrice, asigurări, banca, chiar și o filiala a primăriei unde vin zeci de clienți chiar și după ora 17.00. Vor veni și vor ocupă locurile și nimeni nu-i va opri să o facă. Există și restaurant care se închide la ore târzii iar clienții acestuia vor ocupa foarte multe locuri din parcare și nu cred că se vor obosi să le elibereze la ora 17.00. Bun… vine poliția locală și ce va face? Vor sta să aștepte ore în șir în fața unei mașinii încuiate? Ce mă încălzește pe mine dacă respectivul este amendat și locul tot ocupat rămâne.

4- Se pare că în urmă acestui proiect doar oamenii cu bani vor avea loc de parcare… Pentru că “licitație”asta înseamnă de fapt, să ai bani, toate firmele de la parterul blocurilor vor obține locuri de parcare iar locatarii de drept care nu-și vor putea permite, vor fi alungați de colo-colo și vor parca, probabil, pe dealul Măgura…

5- Această nu este în beneficial deținătorilor de autoturisme ci este doar o afacere menită să aducă bani din taxe și amenzi.

NU ACEASTA ESTE REZOLVAREA !!

Faceți, domnule Miroseanu, parcări de suprafață (gen piața Sud) precum și subterane (în zona centrală, acolo unde este ruina Teatrului de păpuși se pot crea sute de locuri într-o parcare subterană) și dacă țineți morțiș să mai scoateți bani din buzunarele băcăuanilor înființați o taxa anuală decentă și lăsăți oamenii să parcheze cum vor și unde vor… Bacăul nu este compatibil cu ideile dvs.
Virgil Cruceanu