Cateii si dulaii

Am vazut la aceasta rubrica mai multe reclamatii cu privire la câinii maidanezi, ca s-au inmultit si devin periculosi, atacând oamenii, mai ales copiii si batrânii, multi dintre ei ajungând la spital pentru tratamente dureroase si foarte costisitoare.

Cu mentalitatea de astazi, cu lipsa de personal invocata mereu de Primarie, nu vom scapa prea repede de aceste patrupede, altadata foarte iubite de oameni. Problema mea este alta, pe care vreau sa o ridic aici, cea a câinilor de companie, si ei in numar foarte mare, de toate rasele si marimile, al caror numar il va depasi pe cel al comunitarilor.

Eu nu am, dar asta nu inseamna ca sunt impotriva lor, insa ma revolt când vad ca proprietarii nu respecta minimele reguli de igiena si siguranta. Scot câinii dimineata pentru plimbari si satisfacerea nevoilor firesti, dar nu am vazut unul cu saculet si maturica, nu, folosesc spatiile verzi, aleile, trotuarele.

Toate spatiile verzi din jurul blocurilor sunt infestate de câini, nu mai poti scoate un copil la joaca, la fel si in parcuri, peste tot câini de companie, liberi, fara botnita, asa cum prevede legea. Am vazut ca in Parcul Nord a fost amenajat un spatiu pentru câini, insa rar este folosit, sunt lasati tot slobozi in spatiile de joaca pentru copii.

S-a vorbit cu ani in urma ca si in Parcul Cancicov sa fie amenajat, stabilit, un spatiu doar pentru câinii de companie, in zona dinspre calea ferata. Nu stiu de ce s-a renuntat, s-a fi pastrat curatenia si igiena in restul parcului, unde vin multi copii, batrâni, tineri pentru plimbare sau recreere.

Acum s-au amenajat spatii pentru picnic, stil englezesc, degeaba, nu poate fi folosit din cauza resturilor de la câini. Pacat de investitie si intentie. La noi, aceeasi problema, avem legi, dar nu le respecta nimeni, nu vegheaza nimeni la respectarea lor.

Angela Iacob