Cauze si efecte

Dupa ce ca reparatiile la strada Mioritei au durat aproape un an, acum, când, in sfârsit, s-au incheiat, nu se mai oboseste nimeni sa refaca marcajele, trecerile de pietoni, mai ales, dar si ridicarea la nivel a gurilor de canalizare si apa pluviala.

(Ca sa fim drepti, lucrarile s-au incheiat de o luna). Niciun sofer nu mai opreste, nu mai da prioritate pietonilor la (fostele) trecerile rezervate pietonilor. Merg ca nebunii, acum am ajuns de le dam noi intâietate, asteptam minute bune sa gasim o bresa pentru a traversa.

Zilele trecute, in apropierea restaurantului cu acelasi nume, a avut loc un cumplit accident, exact pe locul unde era trecerea de pietoni, deoarece nu s-a uitat la semnul de circulatie de pe panou si a trecut ca nebunul, lovind un cetatean. S-au finalizat lucrarile pe Garii, pe Mioritei, puneti, oameni buni, masinuta aia sa traga marcajele, ce se mai asteapta, sa mai moara câtiva?

Este foarte simplu, asfaltul s-a asezat, parcarile sunt terminate, este asa o mare filozofie? Si ar mai fi un aspect: au ramas pe margine tot felul de materiale de la constructori, fostele jardiniere din beton, placi, radacini de copaci etc. Vine acusi iarna si parca vad ca ramân acolo.

De la Gara la Pod la Palosanu nu mai este un cos pentru gunoi, nimeni nu vede si nu ia nicio masura. Si constructorii, si Primaria se misca in “doru lelii”, n-au niciun chef de treaba, o zi lucreaza, alte trei nu mai vezi pe nimeni pe santier. Eu stiu ca exista un diriginte de santier, el ce hram poarta? Dar beneficiarul?

Ionel Fuioaga