Gunoi neridicat de doua saptamâni

Mi-am achitat taxa de salubritate pe acest an inca din luna februarie, impreuna cu impozitul pe locuinta. Cu alte cuvinte, i-am platit sa imi ridice gunoiul pe care il produc in gospodarie. Cred ca deja cei de la primarie si cei de la firma de salubritate s-au folosit de banii mei si ai altora ca mine.

Asa ca dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta, au uitat ca au si obligatii fata de cei care i-au platit. Asa se face ca, de exemplu, pe strada Cornisa Bistrita, la blocul 2, gunoiul nu a fost ridicat de peste doua saptamâni.

Acum se revarsa in afara ghenei, il mai imprastie si cautatorii de resturi, mirosul este pestilential, privelistea este dezolanta, iar toate acestea se intâmpla intr-o zona circulata, sub geamurile locatarilor, care trebuie sa stea cu ferestrele inchise din cauza mirosului.

Curios este ca pe alte strazi masinile de gunoi isi fac treaba zilnic, iar pe strada Cornisei au trecut de multe ori, dar parca special evita ghena de la blocul 2, un focar de infectie pentru doua imobile.

Civilizatie, nu gluma, intr-un oras care are tot mai multe probleme edilitare, de la câinii vagabonzi, la alimentarea cu apa sau locurile de munca.

Stefan Floares