Ce curge la robinetul de apa rece?

bacaul vorbesteIntr-o zi de ianuarie, am avut proasta inspiratie de a gati o supa pentru copii, cu gândul ca-i vor face sotiei o surpriza când va veni acasa de la serviciu . In timp ce faceam lectiile cu cel mare, mi-am zis ca pot imbina utilul cu placutul si mi-am pregatit legumele pentru mâncare. Când am dat drumul la robinetul de apa rece, ca sa le pun la fiert, am avut o mare surpriza.

Apa potabila avea o culoare maronie, parca tocmai isi spalase careva sosetele. Mi-am zis ca poate e doar o faza, ca o fi fost oprita apa in timp ce eram la serviciu, dar asteptarea mea s-a prelungit nepermis de mult.

Pe fondul nervilor acumulati, prepararea supei s-a transformat deodata din placere in cosmar. Am lasat totul balta, am incuiat copiii in casa si m-am dus la magazin sa cumpar apa imbuteliata. Un alt vecin mi-o luase inainte, nemultumit la rândul lui de apa murdara de la robinet. Vecinul se lansase intr-o discutie cu vânzatorul si oricât de mult mi-ar fi placut sa adaug si eu câte ceva pe lista nemultumirilor, i-am lasat sa dezvolte subiectul pentru ca incuiasem copiii in casa.

Când am ajuns in apartament, am mai incercat o data robinetul si oricât se mai decolorase apa, tot n-am avut curajul sa o folosesc la prepararea hranei. Asa ca mi-am continuat supa cu apa imbuteliata, intrebându-ma cât de infecta este apa de la robinet. Ma gândesc cum justifica cei de la Compania de Apa majorarile pretului la apa despre care sustin cu atâta tarie ca este potabila?!?

Florin Bulai