Am pornit de la această poză, care a fost publicată în cotidianul Deșteptarea, tot la rubrica aceasta. E vorba despre acest bătrân. Și eu îl vedeam în drumul meu spre serviciu. Chiar mă bucur că doamna Mihaela Iacob v-a trimis poza cu el la ziar, ca să poată fi ajutat cumva. Imediat cum am văzut asta, am scris și eu la Poliție și la Direcția de Asistență Socială Bacău, cu intenția de a atenționa autoritățile să ia o măsură imediată în cazul lui. Mai ales că bătrânul, așa cum se vede și în poză, era lovit, avea un bandaj la cap, era speriat, părea că trăiește din mila trecătorilor și chiar avea nevoie de ajutor.
Spre surprinderea mea, zilele acestea am primit un răspuns oficial, chiar de la Direcția Socială. Sincer, nu mă așteptam! Interesant este însă ce scrie în acest răspuns, semnat și parafat de conducerea instituției:
„Instituția noastră a cerut sprijinul Poliției Locale a Municipiului Bacău care a indentificat persoana vârstnică la care ați făcut referire și pe fiul acesteia care îl aducea în acel loc, la cerșit. Fiul a fost înștiințat de agenții Poliției Locale că va suporta consecințele conform legilor în vigoare.
Pentru a veni în sprijinul persoanei vârstnice i s-a propus ca măsură de protecție socială internarea sa în Căminul pentru Persoane Vârstnice Bacău. Aceasta a fost de acord, urmând ca familia să întocmească dosarul cu toate actele necesare.
Vă informăm că acest caz va rămâne în atenția noastră până la soluționare.
Vă mulțumim pentru colaborare și spiritul civic de care ați dat dovadă.”
Mă bucur că se mai întâmplă și astfel de lucruri și că putem să fim solidari în asemenea situații. Dar, pentru că așa sunt eu, mai stau câteva zile și chiar am de gând să-l vizitez pe acel bătrânel la cămin. Nu pentru a-i spune cine sunt și ce am făcut pentru el, ci doar să îl cunosc și să mă asigur că e bine acolo unde e.
Dana Dumitriu