Ceva sta in loc… Dar solutii sunt!

Sunt mutat in Bacau de 3 ani dintr-un judet invecinat. Sunt mândru ca locuiesc in acest oras si doresc sa-mi continui afacerea aici. Insa ceva sta in loc. Vreau ca orasul nostru, orasul meu, sa aiba o amprenta puternica in regiune. Solutii sunt:

1. Mai multi investitori in oras. Conteaza enorm sa faci lobby pe lânga companiile multinationale, care ar putea deschide puncte de lucru in oras. Sa ne ducem la ei, sa le spunem ca le dam reducere la impozite, ca avem specialisti, ca pot trece muntele in 2 ore catre vestul tarii, ca suntem mai aproape de capitala.

2. Mai mult valorificat tot Centrul de Afaceri. Spatii exista, oportunitati de sustinere a unei afaceri sunt, insa incubatorul trebuie sa functioneze continuu.

3. Strada Alexandru Safran. E singura strada goala a orasului, ce poate fi deschisa marilor investitii. Insa arata cam jalnic pentru un investitor care ar dori sa-si ridice acolo o reprezentanta. Nu are trotuare, utilitati, iluminat public.

4. Politia locala – prea putini angajati rutieri, masini putine, oameni cam nepregatiti. Pâna si Vasluiul are ceva masini noi la Politia Locala si angajati tineri, pe strazi.

5. Spatiile de lânga stadion si de sub tribune, desi sunt o oferta imobiliara interesanta, dar sunt locuite de catei. De ce sa trimitem investitorii la marginea orasului?

Gabriel Cozma