Legea in trafic o fac taximetristii

Zilele trecute, am vazut cum un echipaj de politie care trecea in viteza pe lânga un taximetrist oprit in mijlocul strazii, blocând traficul. M-a uimit faptul ca politistii nu au reactionat cum ar fi trebuit, cu sirena si toate celelalte, ci l-au claxonat (in semnde salut, probabhil) si si-au vazut mai departe de drum.

In fine, afara era mohorât, ploua mocaneste, era ora prânzului etc., etc., si probabil, oamenii legii se grabeau sa ajunga la un loc uscat si cald, unde era si ceva de mâncare. E omeneste. Aveau si ei urgente fiziologice sau de alta natura. Nu asta vreau sa stiu, ci mai degraba sa aflu de ce politistii de la circulatie sunt asa de impasibili când e vorba de taximetristi. Pentru ca oamenii in masini galbene cam fac legea pe soselele Bacaului.

Ei trec fara nicio teama peste linia dubla continua (cel mai des in zona benzinariei Mall, la Piata Sud, la Spital, vizavi de Petrom, sau la Orizont, unde au si statie, in dreptul fostului Cinema), merg pe contrasens in zona Miron Costin (si dupa ei se iau si alti soferi, din pacate) sau, in fata Bisericii Precista, o iau fara emotii la stânga, cum vii de la Policlinica cu plata, pe lânga BRD) ori opresc pe Stadionului, in dreptul Clinicii Palade, sa-si lase clientii si sa incaseze cursa.

Nu le pasa, absolut deloc, baietilor nu le e teama de nimeni si de nimic. Se discuta prin oras ca unele taxiuri ar fi ale unor politisti sau fosti si din aceasta cauza au tupeul asta. Eventual, sunt sanctionati taximetristii de la alte firme, concurente. Ca-s ale politistilor sau ale mamei lui Stefan cel Mare, chiar nu ma intereseaza, vreau sa se faca ordine in trafic. Atât si nimic mai mult.

Cristinel V. Albu