Chiar daca nu folosesti, platesti!

Am trei cunostinte care locuiesc in strainatate si care m-au rugat sa le platesc impozitul si taxa pe salubritate pentru anul 2014. Dimineata, m-am dus la asociatia de proprietari si am solicitat o adeverinta pe care trebuia sa o prezint la Directia de Taxe si Impozite Locale Bacau.

Administratorul mi-a spus ca el imi elibereaza adeverinta dar ca nu-mi foloseste la nimic deoarece taxa de salubritate trebuie platita oricum, chiar daca nu locuieste nimeni in apartament.

Toti cei care se afla in strainatate si vor ramâne tot anul acolo având contract de munca vor plati 114 lei. Nu inteleg de ce trebuie sa platesti pentru servicii de care nu beneficiezi! Toate aceste masuri sunt gândite in defavoarea cetatenilor.

La fel se intâmpla cu tevile de caldura care trec prin apartament, cu liftul si cu spatiul de pe hol, pentru care platesc toti locatarii, in functie de cota indiviza, nu de numarul membrilor familiei.

Suma pe care o achitam in final pentru bucatica de hol care ne revine este mai mare decât impozitul pe care il platim pentru intregul apartament.

Constantin Brasoveanu