Urari de bine prietenilor constructori!

M-as putea declarat multumit, vroiam chiar sa postez si pe pagina Primariei un mesaj pozitiv, insa la noi toate merg pe dos. A inceput modernizarea strazii Mioritei, s-au montat dale pe trotuare, munca a mers bine pâna pe la Craciun, dupa care totul a intrat intr-o pauza prelungita, care continua si acum.

N-ar fi o nenorocire, insa ce deranjeaza foarte mult este faptul ca s-a muncit fara cap. La ce ma refer? S-au decopertat trotuarele de invelisul vechi si…au venit sarbatorile. De anul trecut, pietonii care circula, pe ambele parti, de la intersectia Bancii cu Mioritei si pâna la intersectia Mioritei cu Logofat Tautu sunt nevoiti sa o faca in conditii extrem de neplacute, printre resturi de betoane, prin noroiul format, prin nisip si umezeala, deoarece constructorii au decopertat mai mult decât au putut acoperi cu dale. Mirarea noastra, intrebarea care se pune este de ce au stricat mai mult decât au fost in stare sa repare!

Au stiut ca vin sarabatorilor, ca nu vor lucra, nu s-au gândit ce lasa in urma lor? Seful de santier, beneficiarul lucrarii nu au luat in calcul acest lucru? Ca doar nu lucrau pe câmp, unde o lucrare inceputa si neterminata nu pune in pericol siguranta oamenilor, nu creaza un disconfort miilor de cetateni, femei, copii, batrâni care circula acum prin zona de care am vorbit. Este o totala lipsa de respect, in primul rând, dar sunt de parere ca este vorba si de nerespectarea disciplinei de santier, de onorarea unor clauze din contract.

Dupa câte stiu eu, la lucrarile din oras, din localitati, se prevad si asemenea conditii: desfasurarea lucrarilor sa se faca fara a pune in pericol viata pietonilor.
Au trecut si multele sarbatori, s-au intors la lucru pâna si bugetarii, numai constructorii care au câstigat licitatia pentru modernizarea strazii Mioritei nu au inceput munca. Continuam sa caram noroiul prin magazine, il ducem acasa, ne sprijinim de ziduri pentru a ajunge teferi acolo unde avem treaba.

Mai avem mult de asteptat pâna se face ordine? Pâna atunci eu le urez constructorilor sa aiba parte, in 2014, de ce am avut noi in toate aceste zile.

Miluta Spoiala, str. Mioritei