Cine canta la bloc: cocosul sau gaina?

Daca acum cativa ani era nevoie sa mergem la sate la bunici pentru a auzi cantarile cocosilor si ale gainilor, ei bine acum situatia este diferita.

Printre blocuri, in locurile special amenajate gasim adevarate cotete in care cea mai des intalnita pasare : gaina isi duce traiul de zi cu zi.

De cele mai multe ori distanta dintre aceste locuri si scarile de bloc nu depaseste 5 metri astfel incat mirosul insuportabil ajunge sa deranjeze locatarii.

Totusi este adevarat ca odata cu sarbatorile de iarna, si numarul lor a scazut, intrucat unde nu a fost porc pe masa a fost cocos.

Ceea ce insa trebuie specificat este ca viata acestor pasari a fost curmata tot pe langa scarile blocurilor, un caz recent fiind cel de pe strada Aleea Ghioceilor, unde mai multe gaini au fost ,,sacrificate” in prezenta celor care se aflau in trecere.

Cea mai mare parte a locuitorilor orasului Bacau s-au obisnuit sa aiba vizavi de scara in care locuiesc, atat gradini in care sunt plantate legume si verdeata cat si gaini sau cocosi crescuti ca sursa de hrana de catre ai lor vecini care par ca nu au inteles diferenta dintre viata la sat si cea de la oras.

Rezolvarea acestei probleme care afecteaza nu doar imaginea orasului ci si sanatatea noastra, poate veni din partea autoritatilor care conform legii pot sanctiona aceste persoane, insa cum se intampla de cele mai multe ori, se merge pe principiul ca legile exista pentru a fi incalcate .

Mariana Iancu