Cine curata gheata din curtea scolilor?

Dimineata mi-am rupt gâtul pâna la scoala unde invata copiii mei. Nu doar eu, ci toti parintii. Pe drumul spre scoala a mai fost cum a mai fost. Macar, daca nu puteai merge pe trotuar pentru ca era gheata sticloasa, mergeai pe strada, printre masini.

Trebuie sa recunosc ca pe anumite portiuni de trotuar, firmele sau locatarii blocurilor au iesit la taiat gheata, au aruncat cu sare si antiderapant. Am facut slalom si am ajuns cu bine in apropierea scolii unde ne astepta o mare surpriza.

Aleea pâna la scoala si curtea scolii s-au transformat intr-un mare patinoar pe care nu aveai pe unde sa-l ocolesti. Mi-am dat seama ca nimanui nu-i pasa de copiii nostri, ce sa mai spun de parinti, bunici care isi pot rupe oasele in urma unei cazaturi.

Cine este responsabil pentru aceasta situatie? Cine trebuie sa sparga gheata din curtea scolilor si din apropiere? Si cine verifica in ce conditii se ajunge la scoala si când o sa aud si eu ca o institutie publica a fost amendata?

Nimeni nu se gândeste ca, in pauza, copiii, mai ales cei mai marisori, ies afara sa-si cumpere ceva de mâncare? Cine raspunde daca un copil pateste ceva? Or sa spuna, ca de obicei, ca a iesit din scoala pe raspunderea lui, nu? Sau ca si-a rupt picioarele inafara scolii, deci nu raspunde scoala, nu?

Aceeasi problema cu turturii care se pot desprinde si iti pot ateriza in cap. Nu era firesc ca, macar prin sondaj, sa se faca niste verificari si sa se ia masuri? Solicit ca institutia cu drept de control sa-mi raspunda si mie la aceste intrebari.

Marina Ferent