Microbi luati de la Gradinita

Luna de luna, parintii cheltuiesc sute de mii de lei pentru materiale sanitare, dezinfectanti, servetele, sapun lichid etc. ce trebuie duse la gradinite si scoli. Se stie deja ca Inspectoratul Scolar si Ministerul Educatiei nu dau nimic pentru copiii nostri, inclusiv hârtia igienica si apa trebuie cumparate.

Nu de putine ori, intrând de curiozitate in toaleta copiilor, am constatat ca sapunul lichid lipseste, iar servetelele trimise au fost inlocuite cu un prosop mizerabil cu care se sterg toti copiii. Mereu am primit raspunsuri de genul: “Chiar acum s-au terminat”. In urma cu o luna, fetitei mele au inceput sa-i apara bubite pe corp. Apareau, treceau, apoi apareau altele.

Am vazut ca nu-i dau de capat, am mers la doctor care mi-a dat analize. Analize in care au iesit o groaza de bacterii, printre care si giardia care se trateaza foarte greu si e rezistenta la antibiotice. Medicul de familie mi-a spus ca cel mai probabil sunt luati de la gradinita si ca are multe astfel de cazuri!

Ma intreb, in aceste conditii, de ce mai dam bani pentru dezinfectanti, daca nu se folosesc si cine stie in sacosa cui ajung? Ma mai intreb, daca medicul de familie (si cred ca nu e singurul) stie de astfel de situatii generalizate, stie ca exista un pericol in gradinite (sau poate doar in unele), de ce nu le semnaleaza Directiei de Sanatate Publica?

Sau de la sine putere, de ce DSP nu merge mai des in controale neanuntate prin scoli si gradinite? Eu cel putin nu am auzit ca o scoala/gradinita sa fie amendata sau macar avertizata pentru nereguli. DSP ar trebui sa faca publice controalele, cu nume, ca sa stim si noi ce se intâmpla in orasul nostru, eventual sa ne putem proteja sau sa fim precauti.

Silvia Cernat