Cine pune pompierii aiurea pe drumuri?

Bacaul vorbeste POMPIERI 2Am fost dimineata cu treaba pe la Directia de Impozite si Taxe Locale si cât m-am invârtit dupa un loc de parcare, s-a si produs un incendiu. Imi lasasem masina fix pe strada Razboieni, iar când m-am intors sa plec, lânga autoturismul meu era parcata o masina de pompieri.

Sincer sa fiu mi-a fost putin teama sa nu se fi produs un scurtcircuit la masina mea, auzind ca s-au intâmplat atâtea cazuri in trafic. Am rasuflat usurat când am vazut ca masina este in ordine si mi-am indreptat atentia catre echipajul de pompieri care strângea deja furtunul. I-am intrebat de curiozitate in ce a constat interventia lor si mi-au spus ca au stins focul la ghena de gunoi. Raspunsul lor

mi-a lasat un gust amar, gândindu-ma ca cel care a sunat la 112 putea sa stinga singur focul, aruncând o galeata cu apa. La mine, drumul pâna la Taxe si Impozite nu a durat zece minute. Mai mult a durat scoaterea autospecialei din garaj si drumul pâna pe Razboieni.

Ma gândesc ca sunt destule persoane care suna nejustificat la 112 si blocheaza masinile de pompieri, când, exista situatii mult mai grave la care ar trebui sa intervina. Eu cred ca ar trebui sa cântarim mai bine atunci când punem mâna pe telefon si sunam la 112. Acest serviciu are totusi un regim special, iar astfel de interventii banale ar putea fi rezolvate chiar de locatari.

Catalin Dragotescu