Nesimtire spalata in strada

Bacaul vorbeste MURATURI 2De multe ori, stau si ma intreb pâna unde poate merge nesimtirea oamenilor. Mai exact a vecinilor mei, chiriasi ANL pe strada Bucegi. Si ca sa ma fac inteles, pornesc de la exemplul unui “gospodar” care dupa un an de zile, cât a imputit holul blocului cu miros de muraturi si varza – si-a facut timp sa-si spele butoaiele.

Si ca sa mearga totul “struna” a carat butoiul in fata blocului si l-a rasturnat in canalul colector. Poate gestul sau n-ar fi fost atât de grav (altii toarna resturile in toaleta) daca ar fi dus la tomberon frunzele de varza, hreanul murat si altele câte avea in butoi.

Omul si-a vazut de treaba mai departe, lasându-si mizeria in strada, ca s-or gasi alti fraieri sa faca curat dupa urma lui. Si iarasi spun ca nu m-ar fi deranjat gestul vecinului meu, daca n-ar fi genul de persoana ingâmfata.

Fapta lui dovedeste inca o data ca mândria este confundata de multe ori cu prostia. Nu zic ca este singurul om care procedeaza astfel, insa, pe el l-am vazut. Facusem mai sus o paranteza in care spuneam ca am in scara vecini care arunca resturile de la muraturi direct in WC si fac scandal atunci când refuleaza canalizarile.

Le reamintesc vecinilor mei ca locuiesc intr-un condominium, adica intr-un spatiu comun, ca sa traduc celor care nu cunosc aceasta notiune. Daca nu avem noi grija de tevile noastre, de canalizarile noastre si de spatiile de depozitare, nu va veni nimeni din exterior sa le ingrijeasca pentru noi!
 
Costin C.