Cladirile abandonate, transformate in tomberoane

Bacaul vorbeste GUNOAIE BILLAO imagine dezagreabila ii intâmpina pe bacauanii care se aprovizioneaza de la un cunoscut supermarket situat pe strada Mioritei. La intrarea dinspre strada Tipografilor se afla o constructie neterminata, iar la subsolul acesteia au fost aruncati munti de gunoaie. Saci, cutii, resturi industriale etc., au iesit din subsolul cladirii respective si troneaza regulat in parcarea auto.

Acum, nu pot sa spun cu exactitate cine sunt vinovatii: angajatii supermarketului sau cei ai societatilor care functioneaza in zona. Insa, banuiesc ca nici bacauanii care locuiesc la blocurile din imprejurimi nu sunt straini de aceasta situatie si contribuie la mizeria din zona amintita.

Ce-i drept, una din cauzele formarii acestor mormane de gunoaie ar putea fi lipsa tomberoanelor destinate depozitarii gunoiului menajer/selectiv. Ce-i drept, acestea lipsesc. Circulând pe lânga supermarket, pe “cararea lenesului” care scurteaza drumul dinspre strada Bucovinei spre strada Mioritei, gunoiul troneaza si pe terenurile din jur.

Cred ca autoritatile ar trebui sa acorde o mai mare atentie igienizarii zonei la care fac referire si sa amenajeze inclusiv un spatiu pentru depozitarea gunoaielor.

Ion Popescu