Claxoane si urlete

Nu am nimic impotriva celor care petrec, cu atât mai putin a celor care se bucura de nunta lor sau a cuiva drag din familie. Sa fim seriosi, fiecare dintre noi a mers macar o data-n viata la un astfel de eveniment. Dar, totusi, cred ca e cazul sa se pastreze decenta, asa cum ar trebui sa se intâmple in toate situatiile, astfel incât toata lumea sa se simta bine.

De exemplu, eu locuiesc in centrul Bacaului si nu este duminica lasata de la Dumnezeu in care nuntasii sa nu atraga atentia publicului ca au masini, scumpe sau de duzina, claxonând ca bezmeticii si urlând ca din gura de sarpe. Abia am scapat de scandalurile concertelor organizate de Primarie si de loazele care se intreceau cu masinile noaptea. Nu stiu, dar cunosc ca in alte orase din tara, mai mici ca Bacaul, duminica sau chiar intreg weekend-ul, este inchis centrul.

Ar fi poate un respect aratat zonei celei mai vechi din orasul nostru, care cred ca ar trebui cât de cât protejata, cât inca mai avem ce proteja. Ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca este strict interzis claxonatul. Poate ne aude cineva si va face ceva in sprijinul nostru.

Nastase Ghirca